preskoči na sadržaj
 

 

Školski odbor je na sjednici održanoj 24. ožujka 2015. donio odluku o osnivanju Učeničke zadruge. Učenička zadruga Sova osnovana je 07. travnja 2015. kada je održana osnivačka skupština. Učenička zadruga Sova djeluje kroz 5 sekcija: drvnu, metalnu, kreativnu, šumarsku te informatičku. Stolarska i metalska sekcija  kroz praktičnu nastavu u opremljenim radionicama škole izrađuju predmete od drveta i metala. Kreativna sekcija  ukrašava i priprema proizvode za prodaju te obilježava značajne datume tijekom školske godine. Šumarska sekcija  bavi se izradom ekoloških proizvoda od neobrađenog drveta i šumskih plodova te uređenjem školskoga vrta, a informatička sekcija fotografira sve aktivnosti, objavljuje na web stranici te montira videa.

Aktivnost: S učenicima i voditeljima slobodnih aktivnosti kroz slobodne aktivnosti i redovitu nastavu raditi na projektu proizvodnje različitih proizvoda uz njegovanje tradicije i promicanje strukovnih zanimanja te očuvanja okoliša i uređenja školskoga vrta

 Cilj i namjena aktivnosti: - predstaviti učenicima važnost učeničke zadruge  - učenicima pokazati kako povezati kreativan rad i slobodne aktivnosti  - pokazati učenicima kako povezati ekologiju i zaštitu na radu s tradicijom - učenicima usaditi osjećaj za očuvanje običaja i njegovanje kulturne baštine - učenicima otkriti načine praćenja povijesti i tradiciju kraja te sve povezati s turističkom promocijom i prodajom proizvoda - razviti kod učenika samostalnost u kreiranju i stvaranju proizvoda koji mogu poslužiti kao suvenir - stečena teorijska znanja i vještine primijeniti u praksi na točno određenim zadacima - pokazati učenicima važnost sudjelovanja na školskim i gradskim manifestacijama – povezati obilježavanje značajnih datuma tijekom školske godine s radom Zadruge.

 

                                                                                                                                                                                             Voditeljica Učeničke zadruge Sova

                                                                                                                                                                                       Vanesa Topalović, prof.

 

 

Priloženi dokumenti:
Ustroj Ucenicke zadruge Sova.pdf

NOVOSTI

Izrada drvenog božićnog drvca

Učenička zadruga Sova sudjelovala je u božićnoj radionici HUUZ-a s temom izrada i ukrašavanje drvenoga božićnog drvca. U školskoj radionici pod mentorstvom voditelja Gorana Pavlića, učenik Ivan Breški, izradio je božićno drvce koje je zatim voditeljica Vanesa Topalović dodatno ukrasila. Video možete pogledati skeniranjem qr koda.

 

Glagoljicom po svijetu

Učenička zadruga Sova kontinuirano sudjeluje na božićnim sajmovima gdje učenici predstavljaju drvne, metalne i kreativne božićne proizvode. Njihovi su radovi izloženi u prostoru škole te krase božićna drvca naše škole u ovo blagdansko vrijeme. Radovi su ujedno i predstavljani na božićnoj izložbi HUUZ-a, a njihova drvena božićna drvca pirografirana glagoljicom su dio izložbe Glagoljicom po svijetu i Glagoljica u gostima koje će uskoro biti otvorene u Strukovnoj školi Antuna Horvata u Đakovu.

 

 

Istraživački rad Baština u drvetu, nekad i sad.

Učenička zadruga Sova po prvi je puta sudjelovala na 33. smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske u kategoriji Istraživački rad Marketing-ključ uspješnosti rada učeničkih zadruga s radom Baština u drvetu, nekad i sad. Rad je predstavio učenik 3. d razreda, Ivan Breški, pod mentorstvom prof. Vanese Topalović te je osvojio 2. mjesto. Rad donosimo u prilogu, a video možete pogledati na stranicama HUUZ-a, na poveznici https://www.youtube.com/playlist?list=PLghyi-D4Ae_1ld96jzDPKILqFyCf4u8Bw

 

 

Dani slavonske šume 11. 9. 2021.
Doživimo zajedno jednu drvnu priču na strukovni način uz riječi Josipa Kozarca iz njegove Slavonske šume:
“ Tko je jedanput bio u toj našoj drevnoj šumi s onim divnim stabarjem, spravnim, čistim i visokim, kao da je saliveno, taj je ne može nikada zaboraviti. Tu se dižu velebni hrastovi sa sivkastom korom, izrovanom ravnim brazdama, koje teku duž cijelog 20 metara viso- kog debla sa snažnom širokom krošnjom, kojano ga je okrunila, kao stasitog junaka kučma. Ponosito se oni redaju jedan do drugoga, kao negda kršni vojnici krajiški, a iz cijele im prikaze čitaš, da su orijaši snagom, da prkose buri i munji, da su najjači i najplemenitiji u svom carstvu i plemenu.”
 
FOTOGRAFIJE RADA ZADRUGE

Album: USKRŠNJA IZLOŽBA U RADNIČKOM DOMU ĐURĐENOVAC

[1]
Prezentacija

Preuzmi sliku

Preuzmi sliku

Preuzmi sliku

Preuzmi sliku

Preuzmi sliku

Preuzmi sliku

Preuzmi sliku

Preuzmi sliku

Preuzmi sliku

Preuzmi sliku

Preuzmi sliku

Preuzmi sliku



[1]


DOKUMENTI ZADRUGE
Tražilica



Korisni linkovi
Informativni mediji

Kulturna događanja

Referentne instituci...

Škola


Kalendar
« Ožujak 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Državna matura

Brojač posjeta
Ispis statistike od 23. 10. 2017.

Ukupno: 54567

ŠKOLSKA RADIONICA

 


VREMENIK




preskoči na navigaciju